Det är alltid ett projekt att hitta ett bra recept när man ska bjuda på fika på jobbet. Det ska vara gott, lätt att frakta i bilen och smidigt att baka, då vi är 17 st på jobbet.
Hittade ett recept på en fläder/jordgubbstårta och det blev perfekt!
Tårtan är otroligt somrig och fräsch!
Två kollegor tål inte choklad och nötter, det löste jag enkelt genom att byta ut maryland cookies mot digestivekex och gjorde två minitårtor till dom.
Frusen fläder- & jordgubbstårta
ca 12 bitar
1 paket chokladkakor (tex maryland cookies) ca 175g
75 g kallt smör i små kuber (tips är dock att kanske köra med margarin, då botten blev ganska hård med smör)
500 g frysta jordgubbar
1 dl koncentrerad flädersaft
1 dl florsocker
2 dl matyoghurt
3 st äggvitor
2 dl vispgrädde
dekoration
ca 1/2 liter färska jordgubbar
ev fläderblommor
Gör såhär:
1. Kör kakorna tillsammans med smöret i en mixer tills det blir en smulig massa. Klä in en form (gärna med avtagbar kant) med bakplåtspapper och tryck ut chokladsmeten till en botten. Ställ in i frysen.
2. Mixa jordgubbar, flädersaft, florsocker och yoghurt till en jämn smet.
Vispa grädden.
Vispa äggvitorna hårt.
3. Vänd ner grädde och de vispade äggvitorma med stora, luftga tag i jordgubbsblandningen. Ta ut formen ur frysen och fyll den med jordgubbsblandningen. Lägg plastfolie över och ställ in i frysen i ett par timmar.
4. Ta ut tårtan ut frysen ca en halvtimme före servering. Dekorera med jordgubbar (som man kan marinera i flädersaft om man vill) och fläderblommor.

